προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα   English version |  επιστροφή στην πρώτη σελίδα
Τουρισμός, tourism in Greece
    21 Απριλίου 2021
      Ξενώνας Προσέληνος   
  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ - MHTE: 1246Κ060Α0308100
 
 
 
 
Απλά δωμάτια 3
Σουίτες 2
Διαμερίσματα
Bungalows
Studios
Σύνολο κλινών 15


Χαμηλή περίοδος
από 01 Ιούνη
έως 30 Σεπτέμβρη
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο Κατόπιν
Δίκλινο συννενόησης
Τρίκλινο
Τετράκλινο
Μέση περίοδος
από
έως
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο
Τετράκλινο
Υψηλή περίοδος
από 01 Οκτώβρη
έως 31 Μάη
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο Κατόπιν
Δίκλινο συννενόησης
Τρίκλινο
Τετράκλινο
στην τιμή περιλαμβάνεται
πρωινό γεύμα
 
ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Διεύθυνση: 
Δημητσάνα Αρκαδίας
Τηλέφωνο: 2795031675
κινητό: 6973351128
Fax: 2108037289
URL: www.proselinos.gr
Περίοδος λειτουργίας:
 
Αξιολόγηση επισκεπτών
Σύνολο 4.25
Βασισμένο σε 2 σχόλια
Αξιολόγηση υπηρεσιών
5/5
Συμπεριφορά προσωπικού
Καθαριότητα
¶νεση χώρων
Πρόσβαση
Εγγύτητα σε επιλογές
Πληρότητα παροχών
Διακόσμηση
Σχέση ποιότητας - τιμής


Έχεις μείνει εδώ; Κάνε την αξιολόγησή σου...
 
Περιγραφή
 

Ο Ξενώνας είναι ένα κτίριο του 18ου αιώνα, χαρακτηρισμένο ως «παραδοσιακό» και βρίσκεται στην πιο παλιά γειτονιά της Δημητσάνας την Πλάτσα, ακριβώς κάτω από το «Κάστρο» και δίπλα στα απομεινάρια των Κυκλώπειων Τειχών της αρχαίας Τεύθιδας.

Eίναι κατασκευασμένος από μαρμαρόπετρα, με λαξευτά αγκωνάρια και τοξωτά υπέρθυρα και πορτοσιές. Στο ισόγειο υπάρχει στεγασμένος ημι-υπαίθριος χώρος, όπου βρίσκεται η υποδοχή (reception) και το σαλόνι με το μεγάλο τζάκι και το bar.
Ο ξενώνας προήλθε από την ανακαίνιση παλιάς παραδοσιακής κατοικίας με ελάχιστες παρεμβάσεις, ώστε να μην αλλοιωθούν τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Οι πέτρες των τοίχων καθαρίσθηκαν μία προς μία, αρμολογήθηκαν και επικαλύφθηκαν με προστατευτικό βερνίκι για να αναδεικνύουν την ομορφιά τους και να διατηρούν την καθαριότητα που επιβάλλεται.

Στο σαλόνι, υπάρχει μεγάλη τηλεόραση, video και DVD αλλά και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και τράπουλας και ταβλιού.

Αν είστε τυχεροί, κάποιο Σαββατοκύριακο, μπορεί να «πέσετε» σε μουσική βραδιά – «έκπληξη», με ένα ή δύο μουσικά όργανα, που θα παίζουν επισκέπτες ή μέλη και φίλοι της οικογένειας, προσφέροντας μοναδική ατμόσφαιρα!

Στον όροφο βρίσκονται τα δωμάτια που είναι επιπλωμένα με παραδοσιακά έπιπλα και αυθεντικές αντίκες, περισσότερες από τις οποίες υπήρχαν μέσα στην παλιά κατοικία. Στους τοίχους έχουν τοποθετηθεί αυθεντικές παλιές φωτογραφίες ενώ υπάρχουν και αποκόματα παλιών εφημερίδων ή άλλα αυθεντικά αντικείμενα της παλιάς Δημητσάνας, που δείχνουν πρόσωπα και σκηνές από την ζωή των Δημητσανιτών στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στα δωμάτια υπάρχει η διακριτική παρουσία της «τεχνολογίας». Επίπεδη τηλεόραση και DVD εαν ζητηθεί, ασύρματη πρόσβαση στο Internet με laptop, που παρέχεται δωρεάν. Λίγη πολυτέλεια είναι επίσης απαραίτητη για τις νύχτες του χειμώνα: χειροποίητα χαλιά και, σε μερικά δωμάτια, τζάκι και υδρομασάζ ! Για το καλοκαίρι δεν υπάρχει air condition αλλά και δεν θα το χρειαστείτε, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή δεν ανεβαίνει ποτέ σε ενοχλητικά επίπεδα.

Η διακόσμηση είναι αποκλειστικά του τέλους του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα, με αντικείμενα που είτε υπήρχαν στην εν λόγω κατοικία ή στη συλλογή των ιδιοκτητών είτε κατασκευάστηκαν ως πιστά αντίγραφα των αντίστοιχων εκείνης της εποχής. Ο σκοπός είναι να «μεταφέρεται» ο επισκέπτης, στην Δημητσάνα των αρχών του 20ου αιώνα, μέσα από την παλιά αρχιτεκτονική, τα έπιπλα, τις πολλές φωτογραφίες, τα βιβλία, ακόμη και με τις διηγήσεις. Σε αυτό συμβάλλει και η ενεργή συμμετοχή των ιδιοκτητών. Τα δωμάτια έχουν σχεδιασθεί και διακοσμηθεί με το σκεπτικό ότι ο επισκέπτης θα αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο του μέσα σε αυτά, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Για τον λόγο αυτόν υπάρχει μια μικρή δόση «πολυτέλειας» που όμως δεν προκαλεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του ξενώνα.

Κάθε ένα από τα δωμάτια είναι ξεχωριστό και για αυτό έχει και το δικό του όνομα !
Ο ξενώνας μας μπορεί να εξυπηρετήσει και μικρές ομάδες εργασίας ή μικρά συνέδρια (10 - 20 άτομα). 
ανέσεις
κλίμα
ψυχαγωγία
 
ανέσεις
ψυχαγωγία
διάφορα
 
 
Λιμάνι
Αεροδρόμιο
Σταθμός τρένου
Σταθμός ΚΤΕΛ
Κέντρο Πόλης
Δημητσάνα 100μ.
Τράπεζα
ΕΤΕ, ΑΤΕ 100μ.
Αξιοθέατα
Το Μουσείο Υδροκίνησης, η Μονές Αιμυαλούς, Προδρόμου και Φιλοσόφου, το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Λούσιου, η οικία του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε και του Π. Π. Γερμανού, η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της πόλης, η Στεμνίτσα, το Χιονοδρομικό του Μαινάλου


Ο Ξενώνας Προσέληνος βρίσκεται στο πιο παλιό τμήμα της Δημητσάνας τη συνοικία Πλάτσα. Η πρόσβαση στη Δημητσάνα γίνεται από τη διαδρομή Κόρινθος-Σήραγγα Αρτεμισίου-Βυτίνα-Δημητσάνα (περίπου 210χλμ από Αθήνα)
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share
 

© Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by