προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα   English version |  επιστροφή στην πρώτη σελίδα
Τουρισμός, tourism in Greece
    25 Αυγούστου 2019
      Το Μπελαίικο   
  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ - MHTE: 1246K112K0003001
 
 
 
 
Απλά δωμάτια 5
Σουίτες
Διαμερίσματα
Bungalows
Studios
Σύνολο κλινών 13


Χαμηλή περίοδος
από 15 Μάη
έως 31 Ιούλη
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο
Τετράκλινο
Μέση περίοδος
από 1 Αυγούστου
έως 30 Σεπτέμβρη
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο
Τετράκλινο
Υψηλή περίοδος
από 1 Οκτώβρη
έως 14 Μάη
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο
Τετράκλινο
στην τιμή περιλαμβάνεται
πρωινό γεύμα
 
ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΟΛΩΝΩΝ -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Διεύθυνση: 
Στεμνίτσα - Ορεινή Αρκαδία
Τηλέφωνο: 2795081286
κινητό: 6976607967
Fax: 2795081286
URL: www.mpelleiko.gr
Περίοδος λειτουργίας: Όλο το χρόνο
 
Αξιολόγηση επισκεπτών
Σύνολο 4.83
Βασισμένο σε 5 σχόλια
Αξιολόγηση υπηρεσιών
5/5
Συμπεριφορά προσωπικού
Καθαριότητα
¶νεση χώρων
Πρόσβαση
Εγγύτητα σε επιλογές
Πληρότητα παροχών
Διακόσμηση
Σχέση ποιότητας - τιμής


Έχεις μείνει εδώ; Κάνε την αξιολόγησή σου...
 
Περιγραφή
 

Ο ξενώνας

 

Εντελώς τυχαία είδα περνώντας μια μικρή ταμπέλα, γραμμένη με το χέρι: το Mπελαίικο, παλιό παραδοσιακό πέτρινο σπίτι, με απέραντη θέα. Το όνομά του το οφείλει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, Μπέλλας ονόματι.

Κανείς δεν υποψιάζεται τον απόκρυφο ξενώνα σε μέγεθος θαύματος. Πάνω από τον κεντρικό δρόμο της Στεμνίτσας, 300 μέτρα μόνο αλάργα. Τοπίο συναρπαστικό θεϊκού κάλους. Γύρω και μπροστά του κυλούν ροές μουσικής αρμονίας οι ατέρμονοι ορίζοντες. Αντικριστά το Λύκαιον Όρος, αριστερά στο βάθος ο ποιητής Ταΰγετος και δεξιά το Ιόνιο Πέλαγος με τη Ζάκυνθο στο βάθος.

 

Κάθε δωμάτιο και το τζάκι του για το χειμώνα. Το κοφτά ασπροσέντονα της γιαγιάς και οι χρωματιστές κουβέρτες του αργαλειού για σκεπάσματα προσφέρουν αυθεντικά την αρχέτυπη αισθητική συγκίνηση.

 

Όλα τα παράθυρα αγναντεύουν στους ανοιχτούς ορίζοντες του απαράμιλλου τοπίου και τα έλατα στέκουν περήφανα στην επική μοναξιά τους. Για πρωινό ιδιοκατασκευάσματα με γεύσεις που έρχονται μνήμη από τα βάθη της παράδοσης. Και η τιμή του δωματίου συνετή, σεβόμενη τον άνθρωπο.

 

Η Στεμνίτσα όλα, αλλά και το Μπελλαίικο η κορώνα της. Σημαντική και η χαμογελαστή φιλοξενία και η προκοπή της ιδιοκτήτριας του ξενώνα Νένας Γκριντζιά, κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος της Γεωλογίας. Η αναπαλαίωση του ξενώνα έγινε από τον εμπνευσμένο μάστορα και συνέταιρο Ντίνο Σαρακινιώτη.

 

Η Στεμνίτσα

 

Οι τρεις πολιτείες της ορεινής Αρκαδίας Στεμνίτσα – Καρύταινα – Δημητσάνα φαντάζουν, αρχιτεκτονική, πολεοδομία, γεωγραφία και ιστορία, στολίδια της Πελοποννήσου, προίκα μεταβυζαντινού λαϊκού πολιτισμού.

 

Το δάσος του Μαινάλου στολίζει τη Στεμνίτσα, βασίλισσα κι αρχόντισσα της ορεινής Αρκαδίας πολλούς αιώνες. Μυθική κατοικία του Πάνα, μνήμη γιορτή ζωής.

 

 Η περιοχή της Στεμνίτσας είναι διάσπαρτη από σημαντικά μνημεία. Τα ιερά ερείπια της Αρχαίας Γόρτυνας το 400 π.Χ. Η Μονή Φιλοσόφου 930 μ.Χ., ο Αη Γιάννης ο Πρόδρομος χτισμένος σε περίοπτη θέση ακούει τις ηχορροές του μυθικού ποταμού Λούσιου. Τα Μετέωρα της Πελοποννήσου. Βορειότερα είναι χτισμένο το κομψό και φιλόξενο Μοναστήρι των Αιμυαλών. Κι όλα τα σκεπάζει το αστροκεντημένο πέπλο ζωής του απέραντου δάσους.

 

Το όνομά της η Στεμνίτσα το πήρε από το σλάβικο τοπωνύμιο, που σημαίνει κλειστό και δασωμένο μέρος. Το επίσημο όνομά της είναι Υψούς, κόρη του Υψούντα, ένα από τα 50 παιδιά του Αρκάδα, γαία όλων των Θεών και μυθικών ηρώων του κόσμου. 
ανέσεις
κλίμα
ψυχαγωγία
 
ανέσεις
ψυχαγωγία
διάφορα
 
 
Λιμάνι
Αεροδρόμιο
Σταθμός τρένου
Τρίπολη 34χλμ
Σταθμός ΚΤΕΛ
Στεμνίτσα 200μ.
Κέντρο Πόλης
Στεμνίτσα 200μ. Τρίπολη 35χλμ
Τράπεζα
Αξιοθέατα
Δημητσάνα, Μονή Προδρόμου, Φαράγγι Λούσιου, Βυτίνα, Σπίτι Κολοκοτρωναίων, Καρύταινα


Τρείς δρόμοι οδηγούν στη Στεμνίτσα: 1) Από Τρίπολη – Βυτίνα – Δημητσάνα 2) Από Τρίπολη – Βυτίνα – Ελάτη 3) Από Τρίπολη – Χρυσοβίτσι (συντομότερη)
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share
 

© Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by