προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα   English version |  επιστροφή στην πρώτη σελίδα
Τουρισμός, tourism in Greece
    23 Απριλίου 2019
      Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Ιάνθη   
  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ - MHTE: 0312Κ060Β0101501
 
 
 
Απλά δωμάτια ναι
Σουίτες
Διαμερίσματα
Bungalows
Studios
Σύνολο κλινών


Χαμηλή περίοδος
από
έως
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο κατόπιν
Τρίκλινο συνεννόησης
Τετράκλινο
Μέση περίοδος
από
έως
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο κατόπιν
Τρίκλινο συνεννόησης
Τετράκλινο
Υψηλή περίοδος
από
έως
και από
έως
 
Τιμές
Μονόκλινο
Δίκλινο κατόπιν
Τρίκλινο συνεννόησης
Τετράκλινο
στην τιμή περιλαμβάνεται
πρωινό γεύμα
 
ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ  -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΗΜΟΣ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ -  ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Διεύθυνση: 
Μεσαιωνικός Οικισμός Βέσσα - Χίος
Τηλέφωνο: 
κινητό: 6973313154
Fax: 
URL: www.ianthe.gr
Περίοδος λειτουργίας: Όλο το χρόνο


Έχεις μείνει εδώ; Κάνε την αξιολόγησή σου...
 
Περιγραφή
 

Tό  παραδοσιακό  Ξενοδοχείo  Ιάνθη  βρίσκεται στη  Βέσσα, ένα  από  τα  Μεσαιωνικά  χωριά της  Χίου,  στο  κέντρο του  νησιού, σε  απόσταση   19  χλμ  νοτιοδυτικά  της  πόλης  της  Χίου.

Το χωριό πήρε το όνομά του πιθανώς από την  ομηρική ονομασία  βήσσα=κοιλάδα και εν συνεχεία Βέσσα επειδή βίσκεται μέσα σε μία κοιλάδα. Είναι  μεσαιωνικός  οικισμός  από  το 1450,   χαρακτηριστικό  Καστροχωρι με στενά  δρομάκια και  ανέπαφη  μεσαιωνική  αρχιτεκτονική.

Η  Βέσσα οριοθετεί  την  περιοχή  των  Μαστιχοχωρίων, που αποτελείται από εννέα χωριά, τα: Ελάτα, Λιθί, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πατρικά. Κοινά τους γνωρίσματα είναι ο ιδιαίτερος οικοδομικός ιστός τους και η παραγωγή της Μαστίχας που προέρχεται από την καλλιέργεια του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος ευδοκιμεί  μόνο  σε  αυτή  την  περιοχή της Χίου.
Σε  μικρή  απόσταση  από  τον  οικισμό  βρίσκονται  οι αρχαιολογικοί χώροι,
Ανάβατος και Νέα Μονή Χίου, μεγάλου ιστορικού, θρησκευτικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, με τα εξαιρετικά βυζαντινά ψηφιδωτά του 12ου αιώνα.

Σέ  μικρή  απόσταση  από  τη  Βέσσα συναντά  κανείς  μικρά  προσεγμένα  λιμανάκια  και  ιδιαίτερες  παραλίες,  όπως  το  Τιγάνι - Αγία Ειρήνη και Δίδυμα, Κώμη Εμπορειός, Μαύρα Βόλια.  
                                                 
Το Ξενοδοχείο Ιάνθη  βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του παραδοσιακού οικισμού και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, απαρτίζεται από δύο διαφορετικού χαρακτήρα κτίρια. Το Νεοκλασσικό με χρονολογία ανέγερσης 1880 και το Καμαρόσπιτο γύρω στα 1750, αποκαταστάθηκαν βάσει των κτιριολογικών προδιαγραφών που προβλέπονται από την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία των κτιρίων και βρίσκονται σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους.

Το Νεοκλασσικό αποτελείται από χώρο υποδοχής, καθιστικό, τραπεζαρία, παρασκευαστήριο πρωινού και τέσσερα δωμάτια μονόχωρα ή δίχωρα. Το κτίριο πλαισιώνεται από μεγάλη αυλή με κήπο.

Το Καμαρόσπιτο περιλαμβάνει δύο μεγάλα δωμάτια  και   παρασκευαστήριο – κουζίνα. Μεταξύ των δωματίων στον 1ο όροφο μεσολαβεί εσωτερική αυλή (πουντί) που εξασφαλίζει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Προσβάσιμη είναι επίσης η ταράτσα του κτίσματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα της θέασης ολόκληρης της περιοχής του οικισμού.

Όλα τα δωμάτια έχουν ιδιαίτερο WC, ΤV, mini bar και παροχή internet.

 
ανέσεις
κλίμα
ψυχαγωγία
 
ανέσεις
ψυχαγωγία
διάφορα
 
 
Λιμάνι
Χίος 18χλμ
Αεροδρόμιο
14χλμ
Σταθμός τρένου
Σταθμός ΚΤΕΛ
Χίος 18χλμ Πυργί 10χλμ
Κέντρο Πόλης
Χίος 18χλμ
Τράπεζα
Χίος 18χλμ
Αξιοθέατα
Μαστιχοχώρια, Μεσαιωνικά Χωριά, Πυργί, Μεστά, Ανάβατος


Το χωριό Βέσσα βρίσκεται μόλις 18χλμ από τη Χίο. Για τη Χίο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από Πειραιά και αεροπορική σύνδεση
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share
 

© Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by