Αραχθέα - Τζουμέρκα  
 
 
  http://www.diakoporama.gr/cgi-bin/pages/extra/pdiamonis.pl?mocode=081108105626
   
 
   
 

Διεύθυνση: Ροδαυγή Αρτας - Τζουμέρκα
Τηλέφωνο: 2683303333
Κινητό: 6978470819 - 6974305709
Περίοδος λειτουργίας: Όλο το χρόνο

 

Για να έρθετε ως εδώ φτάνετε καταρχήν στην Αρτα.. Στο ύψος του Γεφυριού της Αρτας, υπάρχει σήμανση προς Ροδαυγή. Στην πλατεία της Ροδαυγής θα συναντηθείτε με τους ιδιοκτήτες για να σας οδηγήσουν στον ξενώνα


Ξεκινώντας από Αθήνα για τα Τζουμέρκα, είχαμε μια απορία για το τι θα συναντήσουμε! Πηγαίναμε στον καινούργιο ξενώνα της Λίτσας και του Κώστα χωρίς να έχουμε δει ούτε μια φωτογραφία! Φτάσαμε αργά το βράδυ στη Ροδαυγή, περίπου 20 λεπτά αφού αφήσαμε πίσω μας την Αρτα.

 

Στο κέντρο του χωριού ήπιαμε γρήγορα γρήγορα ένα τσιπουράκι και πήραμε το δρόμο για τον ξενώνα. Ο ξενώνας βρίσκεται περίπου 2χλμ από το χωριό, σε ένα τοπίο πνιγμένο στις καστανιές, με θέα στις γύρω βουνοκορφές και στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων!

 

Ο ξενώνας ονομάστηκε Αραχθέα… πήρε το όνομα, από την αδερφή του ποταμού Αράχθου, ο οποίος ρέει λίγο πιο χαμηλά από τον ξενώνα. Το βράδυ, όταν θα καθήσετε δίπλα στο τζάκι, ζητήστε από τη Λίτσα α σας αφηγηθεί το παραμύθι που διαδραματίζεται σε αυτόν τον τόπο!

 

Και πάμε στον ξενώνα τώρα.. αποτελείται από πέντε δίπατα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με σκεπή από πλάκες. Δίνουν όλα μαζί την αίσθηση ενός μικρού χωριού. Αρχικά, εδώ υπήρχε ένα μικρό σπίτι, το οποίο αποκαταστάθηκε για να στεγάσει το μικρό καφενείο για τους επισκέπτες του ξενώνας. Τα δωμάτια  είναι  ευρύχωρα και  μπορούν να στεγάσουν 2-4 άτομα. Διαθέτουν κουζίνα και ψυγείο, με αποτέλεσμα να έχει ο επισκέπτης πλήρη αυτονομία..

 

Για τον επισκέπτη που αποζητά την πραγματική επαφή με τη φύση, ο ξενώνας και η περιοχή είναι ιδανική επιλογή!

 

Με αφετηρία τον ξενώνα έχετε τη δυνατότητα για πραγματικά πολλές αποδράσεις και δραστηριότητες. Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες μπορείτε να κάνετε ιππασία και rafting στον Άραχθο, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε, το Γεφύρι της Πλάκας,, το πλέον εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι στην Ηπειρο, τα Αγναντα, τα Πράμαντα, το Συρράκο και τους Καλαρρύτες. Αν επιθυμείτε θάλασσα, τότε προτείνουμε λίγα λεπτά από την Αρτα, την Κορωνησία. Η Κορωνησία βρίσκεται στο κέντρο του Αμβακικού Κόλπου και συνδέεται με τη στεριά με μια πολύ στενή λωρίδα – δρόμο με την Αρτα. Στη διαδρομή εντός του κόλπου θα δείτε πλήθος από σπάνια πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο εδώ.

Νοέμβριος 2008 

  
 
site created & hosted by