προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version         

        21 Απριλίου 2021
      
      Προορισμοί
      δήμοι/κοινότητες 1
      

      σημαντικές τοποθεσίες
      
 

        Διαμονή
 
      
       Top αξιοθέατα
 •  Η πρωτεύουσα του νομού, Χαλκίδα, γνωστή για τις δυο γέφυρές που την ενώνουν με τη Στερεά Ελλάδα, καθώς και για το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου

 •  Στο όρος Όχη τα δρακόσπιτα, κατασκευές προϊστορικές και ανεξήγητες, καθώς και το φαράγγι του Δημόσαρη

 •  Το βόρειο τμήμα της Εύβοιας με τις καταπράσινες πλαγιές και τις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες

 •  Η νήσος Σκύρος με την πρωτεύουσα του, το «Χωριό», πάνω από το οποίο στέκει επιβλητικά το κάστρο. Το Χωριό διατηρεί εξαιρετικά παραδοσιακά στοιχεία, με καλντερίμια, κάτασπρα σπιτάκια και πλήθος μνημείων

 
      
       Top εκδηλώσεων
           Νομός ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Στερεάς Ελλάδας
πρωτεύουσα: Χαλκίδα
έκταση:
πληθυσμός:


          Παρουσίαση
Το 2ο σε μέγεθος νησί της χώρας εκτείνεται από την είσοδο του Παγασητικού κόλπου ως την Αττική δημιουργώντας το θαλάσσιο πέρασμα του Ευβοϊκού κόλπου. Πρωτεύουσα η Χαλκίδα προάστιο της Αθήνας πια, επικοινωνεί με τη Στερεά, μέσω της κρεμαστής γέφυρας.
Οι δυτικές παραλίες του νησιού είναι ομαλές σε αντίθεση με τις απόκρημνες ανατολικές με αποκορύφωμα το Καβοντόρο. Έντονο το ανάγλυφο εντός του νησιού με τα τρία ψηλότερα βουνά Δίρφυ, Όλυμπο και Όχη να το κατακερματίζουν.
Πληθώρα μνημείων της φύσης και του ανθρώπου εντοπίζονται σε όλο το νησί. Εντυπωσιακά είναι τα Δρακόσπιτα στη Νότια Εύβοια, που ακόμα είναι άγνωστο πως χτίστηκαν. Στο Νομό ανήκει και η Σκύρος, όμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί, με τα περίφημα αλογάκια της.
          Ιστορία
Στην Εύβοια ευρήματα αποδεικνύουν ύπαρξη ανθρώπινων οικισμών χιλιάδες χρόνια πριν. Ευβοϊκές αποικίες ιδρύθηκαν σε διάφορα μέρη της Μεσογείου. Μεγάλη ακμή γνώρισε το νησί κατά την κυριαρχία των Μακεδόνων, παρακμάζοντας όμως στη συνέχεια επί Ρωμαίων.
Στη συνέχεια το νησί χαρακτηρίζεται απο υποτονική ιστορική παρουσία ακόμα και μετά την Εντοκρατία το 1204. Το 1470 η Εύβοια κυριεύεται απο τον Μωάμεθ τον Πορθητή και παραμένει τουρκοκρατούμενη ως το 1833. Το 1922 δέχθηκε μεγάλο κύμα προσφύγων.

      
       Πληροφορίες
 •  Νομαρχία Εύβοιας: 2221036100

 •  Αστυνομία: 2221022100 - Τουριστική Αστυνομία: 2221077777

 •  Νοσοκομείο: 2221021901

 •  Μουσεία: Χαλκίδα: Αρχαιολογικό: 2221025131 - Λαογραφικό: 2221021817 - Φίλων Σκαρίμπα: 2221021901

 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  ΚΤΕΛ: Αθήνα 210 8317153 - Χαλκίδα 22210 22640

 •  ΟΣΕ: Χαλκίδα: 2221022386

      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Δημοφιλείς αναζητήσεις

Εύβοια δωμάτια Χαλκίδα ξενοδοχεία Εύβοια δωμάτια Κάρυστος ξενοδοχείο ευβοια ξενοδοχειο Χαλκίδα ξενοδοχειο διαμονή εύβοια Κάρυστος Μαρμάρι Ραφηνα ξενοδοχεια Μαρμάρι  Αιδηψός spa hotel ενοικιαζόμενα δωμάτια Ιστιαία Χαλκίδα ξενοδοχείο Σκύρος διακοπές Νότια Εύβοια ξενοδοχειο Βόρεια Ευβοια ξενοδοχείο Κάρυστος

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by 

Ορεινή Αρκαδία Ορεινή Ναυπακτία Extreme Sports Ενοικιάσεις αυτοκινήτων