προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version         

        03 Μαρτίου 2021
      
      Προορισμοί
      δήμοι/κοινότητες 1
      

      σημαντικές τοποθεσίες
      
 

        Διαμονή
 
      
       Top αξιοθέατα
 •  Το Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς

 •  Τα Οινοποιεία στις περιοχές Γουμένισσα και Αξιούπολη

 •  Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων

 •  Η λίμνη της Δοιράνης

 •  Το Μουσείο Α Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχη Σκρά όπου παρουσιάζονται κειμήλια, έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από το Μακεδονικό Μέτωπο του Α Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και από την καθοριστική για τους Ελληνες νικηφόρα μάχη του Σκρα

 
      
       Top εκδηλώσεων
           Νομός ΚΙΛΚΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας
πρωτεύουσα: Κιλκίς
έκταση:
πληθυσμός:


          Παρουσίαση
Ακριτικός νομός στα βόρεια της Θεσσαλονίκης το Κιλκίς, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και ήρεμους ρυθμούς ζωής. Πρωτεύουσα το Κιλκίς χτισμένο γύρω από τον καταπράσινο λόφο του Αγίου Γεωργίου, ενώ στους πρόποδές του βρίσκεται το ομώνυμο διώροφο σπήλαιο.
Δυτικά 50χλμ βρίσκεται η γραφική Γουμένισσα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Παϊκο και δίπλα η αρχαία Ευρωπός. Σπουδαίο εύρημα ο αρχαϊκός Κούρος, εκτίθεται στο Αρχαιολ. Μουσείο Κιλκίς. Στο χωριό Παλιό Γυναικόκαστρο εντυπωσιάζει το βυζαντινό κάστρο.
Βόρεια βρίσκεται η λίμνη Δοϊράνη, πλούσιος υδροβιότοπος, ενώ στα όρια με Θεσσαλονίκη η ιαματική λίμνη, Πικρόλιμνη. Κοντά στη Δοϊράνη εντοπίζεται η ειδυλλιακή τοποθεσία Χίλια Δέντρα, ενώ στον οικισμό Κολχίδα παλαιοχριστιανικός οικισμός του 6ου αιώνα.
          Ιστορία
Τα πρώτα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ανήκουν στην 2η χιλιετία πΧ αν και ανθρώπινη παρουσία πρέπει να υπήρχε από την εποχή του χαλκού. Από τον 8οπΧ αιώνα η περιοχή πέρασε στα χέρια των Μακεδόνων ως το 148πΧ που καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους.
Μετα τον 6ο πΧ αιώνα η περιοχή λεηλατήθηκε από Γότθους , Ούννους, Αβαρούς και Σλάβους. Η Τούρκοι ήρθαν το 1430 και παρέμειναν ως τους βαλκανικούς πολέμους. Κατά τη διάρκειά τους όσο και κατά τον Α’ Παγκόσμιο στο Κιλκίς έλαβαν χώρα μεγάλες μάχες

      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  ΚΤΕΛ: Αθήνα 210 5129403 - Κιλκίς 23410 22311

      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by 

Ορεινή Αρκαδία Ορεινή Ναυπακτία Extreme Sports Ενοικιάσεις αυτοκινήτων