προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version         

        21 Απριλίου 2021
      
      Προορισμοί
      δήμοι/κοινότητες 1
      

      σημαντικές τοποθεσίες
      
 

        Διαμονή
 
      
       Top αξιοθέατα
 •  Η λίμνη Κερκίνη είναι από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας. Βρίσκεται 45 χλμ δυτικά των Σερρών, δίπλα στο χωριό Λιθότοπος.

 •  Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, βρίκεται 6 χλμ βορειοανατολικά της ομώνυμης πόλης Αλιστράτη, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 25000 τ.μ.

 •  Το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης με σπάνια αξίας αρχαιολογικά ευρήματα

 
      
       Top εκδηλώσεων
           Νομός ΣΕΡΡΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας
πρωτεύουσα: Σέρρες
έκταση:
πληθυσμός:


          Παρουσίαση
Πρωτεύουσα η ομώνυμη πόλη, με αρκετά ενδιαφέροντα κτίρια, νεοκλασικά και βυζαντινά. Στον πευκόφυτο λόφο Κουλά, ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και βυζαντινού κάστρου αφήνουν άσβηστα τα σημάδια της ιστορίας.
Το χωριό Αμφίπολη το 437π.Χ. αποτελούσε αποικία των Αθηναίων. Έξω από το χωριό, στέκεται ο Λέων της Αμφίπολης, επιτάφιο γλυπτό μνημείο του 4ου πΧ αιώνα. Βουτηγμένο στο πράσινο το Σιδηρόκαστρο είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Κρουσοβίτη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Σπήλαιο Αλιστράτης, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Καταπληκτικό είναι το φαράγγι του Αγγίτη, όπως και η τεχνητή λίμνη Κερκίνη στον ποταμό Στρυμόνα, σήμερα πια μεγάλης οικολογικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς.
          Ιστορία
Πρώτοι κάτοικοι των Σερρών θεωρούνται οι Θράκες και στη συνέχεια από διάφορες φυλές ως τον 6οπΧ αιώνα που υποτάχθηκαν στους Πέρσες. Τον 4ο αιώνα η περιοχή αποτέλεσε μέρος του Μακεδονικού Βασιλείου και το 168πχΧ καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους.
Στη βυζαντινή εποχή οι Σέρρες διεκδικήθηκαν από Βούλγαρους, και Σλάβους. Το 1383 καταλήφθηκαν από τους Τούρκους. Κατά την τουρκοκρατία λόγω ευνοϊκών ρυθμίσεων άνθισε το εμπόριο. Ακολούθησε η επανάσταση του 21 με τον Εμ. Παπά και ο Μακεδονικός Αγώνας.

      
       Πληροφορίες
 •  Νομ. Επιτροπή Τουριστικής Προβολής: 22321083375

 •  Κέντρο Ενημέρωσης Λίμνης Κερκίνης: 2327028004

 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  ΚΤΕΛ: Αθήνα 210 5120212 - Σέρρες 23210 22822

      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by 

Ορεινή Αρκαδία Ορεινή Ναυπακτία Extreme Sports Ενοικιάσεις αυτοκινήτων