προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version         

        28 Φεβρουαρίου 2021
      
      Προορισμοί
      δήμοι/κοινότητες 1
      

      σημαντικές τοποθεσίες
      
 

        Διαμονή
 
      
       Top αξιοθέατα
 •  Η Σάμος πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά, με το Βαθύ, τον παλιό παραδοσιακό οικισμό σκαρφαλωμένο στο ψηλότερο σημείο της, με στενά δρομάκια, χρωματιστά σπίτια, ξύλινα μπαλκόνια

 •  Το Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα μοναδικό κατασκευαστικό έργο του αρχαίου μηχανικού Ευπαλίνου, ο οποίος ξεκινώντας 2 σήραγγες σε απόσταση άνω των 1000 μέτρων κατάφερε να τις ενώσει με μηδενική σχεδόν απόκλιση!

 •  Το Πυθαγόρειο, οικισμός ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και το Καρλόβασι το οποίο ακόμα αποπνέει την αρχοντιά του ένδοξου εμπορικού του παρελθόντος

 •  Οι Φούρνοι, συστάδα νησιών που ακόμα διατηρούν την ανέγγιχτη από τον τουρισμό γοητεία τους. Ολόχρυσες αμμουδιές, γραφικοί ορμίσκοι και φρέσκο ψάρι αποτελούν εχέγγυα για ήσυχες αλλά ποιοτικές διακοπές!

 •  Η Ικαρία, νησί με κρυμμένη γοητεία που τελευταία ανακαλύπτεται, έντονη εναλλαγή τοπίων, ορεινά και παραλιακά χωριά που παραπέμπουν σε εικόνες από το παρελθόν. Ο Αρμενιστής είναι η πλέον τουριστική περιοχή του νησιού

 
      
       Top εκδηλώσεων
           Νομός ΣΑΜΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.Αιγαίου
πρωτεύουσα: Βαθύ
έκταση:
πληθυσμός:


          Παρουσίαση
Ο Νομός Σάμου αποτελείται από τα νησιά Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι. Απλώνονται στα ανατολικό Αιγαίο, λίγα μόλις μέτρα από τις μικρασιατικές ακτές. Μυθολογία, ιστορία, πολιτισμός, φυσικό και οικιστικό περιβάλλον δικαιολογούν τη διαφορετικότητα τους.
Η Σάμος το μεγαλύτερο νησί του νομού, πατρίδα του Πυθαγόρα, συνδυάζει την ύπαρξη καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος, οικισμών παραθαλάσσιων και ορεινών με αιγαιοπελαγίτικο ή νεοκλασικό χρώμα και απέραντων παραλιών όπου τα δέντρα φτάνουν ως το κύμα!
Η Ικαρία συνδυασμένη με το μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου, προσφέρει τη δυνατότητα για ποιοτικές αποδράσεις σε εντυπωσιακά εναλλασσόμενα τοπία. Οι Φούρνοι, μεταξύ Σάμου, Ικαρίας διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους, με ολόχρυσες αμμουδιές.
          Ιστορία
Επαρκείς γνώσεις για τη Σάμο ξεκινούν τον 6ο αιώνα πΧ στην εποχή του Πολυκράτη, όταν το νησί ήταν το κέντρο του ιωνικού Πολιτισμού και μεγάλη ναυτική δύναμη. Το 439πΧ καταστράφηκε από τους Αθηναίους. Η ρωμαϊκή εποχή πέρασε χωρίς σημαντικά γεγονότα.
Στη Βυζαντινή περίοδο το νησί καταστράφηκε από πειρατικές επιδρομές ώσπου ερήμωσε. Προκειμένου να επανακατοικηθεί οι Τούρκοι προσέφεραν πολλά προνόμια σε Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους. Από το 1821 που επαναστάτησε παρέμεινε ημιαυτόνομη ως το 1912.

      
       Πληροφορίες
 •  Νομαρχία Σάμου / Τμήμα Τουρισμού: 2273080005

 
      
       Πώς θα έρθετε
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by 

Ορεινή Αρκαδία Ορεινή Ναυπακτία Extreme Sports Ενοικιάσεις αυτοκινήτων