• Οι αρχαιολογικοί χώροι, της Αθήνας: η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, η Αρχαία Αγορά, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πνύκα, ο Λόφος Φιλοπάππου, το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Ολυμπίειον, η Πύλη του Αδριανού κ.α.
• Στην υπόλοιπη Αττική επισκεφθείτε: στο Σούνιο το ναό του Ποσειδώνα από όπου η θέα στο Αιγαίο είναι μαγευτική, τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελευσίνας, του Μαραθώνα και της Βραυρώνας, τις βυζαντινές Μονές , Δαφνίου και Καισαριανής
• Στα βόρεια προάστια η Κηφισιά με εξαιρετικά ενδιαφέρον οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, στο Μαρούσι το Ολυμπιακό Στάδιο και στα νότια η παραλιακή ζώνη με πλέον αξιόλογες περιοχές τη Βουλιαγμένη και τη Γλυφάδα
• Ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας στην οποία περιλαμβάνεται το 17% των ειδών της ελληνικής χλωρίδας διαθέτει ευρύ δίκτυο μονοπατιών. Επιλέξτε τη γραφική οδική διαδρομή με θεά το Λεκανοπέδιο εν μέσω δάσους κεφαλληνιακής ελάτης ή το τελεφερίκ
• Τα εξαιρετικής φυσικής και οικιστικής ομορφιάς νησιά του Αργοσαρωνικού: ο πιο καλοδιατηρημένος παραδοσιακός οικισμός της Ευρώπης, η Ύδρα, η Αίγινα με τα νεοκλασικά της, οι αρχοντικές Σπέτσες, η διπλανή Σαλαμίνα και νοτιότερα τα Κύθηρα
Top εκδηλώσεων
Νομός ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Αττικής πρωτεύουσα: Αθήνα έκταση: πληθυσμός:
Παρουσίαση
Για την Αθήνα, την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης και την Αττική, δεν αρκούν λίγες διαδικτυακές σελίδες. Από την αρχαιότητα, αποτελεί το κέντρο του ελληνικού πολιτισμού έως σήμερα όπου συγκεντρώνει την πλειονότητα των δραστηριοτήτων της χώρας.
Η ηπειρωτική Αττική, περιλαμβάνει το λεκανοπέδιο της Αθήνας, που περικλείεται από τους ορεινούς όγκους Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό, Αιγάλεω. Η Αθήνα με τον Πειραιά και τα προάστια συγκροτούν ένα πολεοδομικό συγκρότημα 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Αττική προσφέρει άπειρες δυνατότητες επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αγορών, νυκτερινής διασκέδασης και γαστρονομικών επιλογών. Στο νομό ανήκουν επίσης, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η περιοχή της Τροιζηνίας και τα Κύθηρα.
Ιστορία
Από τη νεολιθική εποχή έως σήμερα η Αθήνα δεν έπαψε ποτέ να κατοικείται. Στην απώτατη ακμή της έφτασε τον 5ο αιώνα πΧ, τον «Χρυσό αιώνα του Περικλή». Η Αθήνα αποτέλεσε τη μήτρα του δυτικού πολιτισμού προσφέροντάς του άπειρες αρχές, έννοιες και ιδέες.
Οι κατακτητές στους αιώνες ήταν πολλοί και το αποτέλεσμα ένα μωσαϊκό στοιχείων που συνθέτουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Το 1834 μεταφέρθηκε εδώ η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Έκτοτε η Αθήνα ξεκίνησε μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης.