προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        06 Αυγούστου 2020
      
       Διαμονή
Δεν υπάρχουν προς το παρόν καταχωρημένες επιχειρήσεις διαμονής στο Δήμο. Έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης σε όμορες περιοχές.
 
      
       Αξιοθέατα
 •  Στην Καρύταινα το φράγκικο κάστρο του 13ου αι που στέκει επιβλητικά στην κορυφή του οικισμού. Χαμηλότερα βρίσκεται το πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι του Αλφείου με το μικρό εκκλησάκι, το οποίο κοσμούσε τη μια όψη του πεντοχίλιαρου στην προ ευρώ εποχή!

 •  Ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας δίπλα στον ποταμό Λούσιο όπου σώζονται ερείπια των ιαματικών λουτρών του Ασκληπιού. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου του 11ου αι και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι του Ατσίλοχου

 •  Το γεφύρι του Κούκου, που κατασκευάστηκε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χάρη στην μαστοριά και την εξυπνάδα λαγκαδιανών μαστόρων. Δίπλα στο γεφύρι μαγευει τα αυτιά ο ήχος από την πτώση των νερών στον καταρράκτη του Βρόντου

 
      
       Πολιτισμός
 •  Το 3ήμερο "Παζάρι" το οποίο πραγματοποιείται απο τις Γυναίκες της Καρύταινας την Κυριακή πριν το Δεκαπενταύγουστο, με παραδοσιακά προϊόντα όπως ζυμαρικά, γλυκίσματα, υφαντά κ.α.

 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 •  Στη γέφυρα Ατσιλόχου ξεκινούν διαδρομές kayak και rafing στο Λούσιο

 
           ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ
έκταση: 
πληθυσμός:  1500
           Παρουσίαση
Η Καρίταινα αποτελεί ένα επιβλητικό πέτρινο οικιστικό σύνολο στο οποίο αποτυπώνεται η αίγλη του παρελθόντος. Σήμα κατατεθέν του οικισμού το Φράγκικο Κάστρο του 13ου αι το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής.
Οι οικίες στην Καρύταινα είναι διώροφα, πέτρινα αρχοντικά αντανακλώντας την εμπορική δύναμη της περιοχής στην Τουρκοκρατία, οπότε υπήρχε σημαντική παραγωγή καπνού, μεταξιού και κρασιού. Εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες.
Χαμηλότερα της Καρύταινας ρέει σε εντυπωσιακό φαράγγι ο μεγαλύτερος πελοποννησιακός ποταμός, ο Αλφειός, στον οποίο λίγο αργότερα χύνεται ο Λούσιος. Κατά μήκος του Αλφειού συναντάτε γεφύρια, που αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά προκαλούν θαυμασμό!
Εκτός της Καρύταινας θα συναντήσετε ενδιαφέροντα καλοδιατηρημένα χωριά με σημαντικά μνημεία διάσπαρτα, όπως ο Ατσίλοχος με βυζαντινά κτίσματα και τα ερείπια της Αρχαίας Γόρτυνας, το Κοτύλιο που είναι το ψηλότερο χωριό με απεριόριστη θέα.
      
       Πληροφορίες
 •  Δήμος Γόρτυνος: 2791031214, 2791031231

 •  Αστυνομία: 2791031205

 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  Η Καρύταινα απέχει από την Αθήνα 230χλμ μέσω Μεγαλόπολης. Προτείνεται επίσης η διαδρομή Τρίπολη – Στεμνίτσα – Ελληνικό - Καρύταινα

 
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by