προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        18 Φεβρουαρίου 2020
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΛΑΓΚΑΔΙΑ
έκταση: 
πληθυσμός:  1302
           Παρουσίαση
Τα Λαγκάδια είναι η φημισμένη πατρίδα των πιο γνωστών πετροχτιστάδων μαστόρων της Πελοποννήσου με έργα που ξεπέρασαν τα όρια της. Πέτρινη πολιτεία χτισμένη σε πλαγιά του Μαινάλου με έντονες κλίσεις ανάμεσα σε λαγκάδια δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.
Κατοικίες, εκκλησίες, βρύσες, καλντερίμια, δημόσια κτίρια είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα της αρχιτεκτονικής της πέτρας. Οι έντονες κλίσεις αλλά και το μεγάλο υψόμετρο (900μ.) εξασφαλίζουν στις κατοικίες και τους δημόσιους χώρους άπλετη θέα.
Ο κεντρικός δρόμος χωρίζει τα Λαγκάδια σε δύο γειτονιές. Στη μέση βρίσκεται η πλατεία με πλατάνια και εμπορικά καταστήματα. Είναι πατρίδα της οικογένειας των Δεληγιανναίων, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 21 και έβγαλαν δύο πρωθυπουργούς!
Κάτω από το αρχοντικό των Δεληγιανναίων βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη η οποία χτίστηκε μόλις σε 40 μέρες αφού αυτόν τον όρο είχε θέσει ο πασάς, για να επιτρέψει το χτίσιμό τους! Ομοίως και η κεντρική εκκλησία των Ταξιαρχών!
      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  Τα Λαγκάδια βρίσκονται στον δρόμο Τρίπολης-Πύργου, 20 χλμ περίπου μετά τη Βυτίνα

 
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by