προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        05 Ιουνίου 2020
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 •  Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο καλύτερα διατηρημένος αρχαιοελληνικός ναός. Είναι έργο του Ικτίνου, αρχιτέκτονα του Παρθενώνα, σε υψόμετρο 1. 130μ. Τμήμα της ζωφόρου βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο

 •  Η Νικολοπούλειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Ιδρύθηκε το 1838 από τον Αγαθόφρωνα Νικολόπουλο, ο οποίος δώρησε 3696 τίτλους βιβλίων από το Παρίσι όπου ζούσε, χωρίς όμως να μπορέσει ποτέ να επισκεφθεί την Ανδρίτσαινα!

 •  Το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε από το Σύλλογο Γυναικών, με πάνω από 4.000 εκθέματα. Θα επισκεφθείτε το Αγροτικό Μουσείο, την Αναβίωση Αρχοντικού, παλιό κουρείο, επίσημες φορεσιές, το μπαούλο του Φιλικού Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου κ.λπ.

 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δυτικής Ελλάδος ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ
έκταση: 
πληθυσμός:  2511
           Παρουσίαση
Η Ανδρίτσαινα, είναι παραδοσιακό και ιστορικό κεφαλοχώρι της Ηλείας αποτελώντας ουσιαστικά ενιαία ενότητα με τα αντίστοιχα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία. Η ιστορία της Ανδρίτσαινας ξεκινά από τη Φραγκοκρατία με αποκορύφωμα το ρόλο της στην Τουρκοκρατία.
Η Ανδρίτσαινα εντυπωσιάζει με τον κτιριακό της πλούτο, καθώς αρχοντικά, δημόσια κτίρια, καλντερίμια, βρύσες συνθέτουν ένα καλοδιατηρημένο οικιστικό σύνολο. Στο κέντρο βρίσκεται η πλατεία στη σκιά μεγάλων πλατάνων και η Τρανή Βρύση, χτισμένη το 1724.
Κόσμημα της Ανδρίτσαινας είναι η λαογραφική συλλογή και η βιβλιοθήκη της με σπάνια εκθέματα που δώρησε ο Κ. Νικολόπουλος το 1840 περίπου από το Παρίσι όπου διατηρούσε ιδιωτική συλλογή. Από εδώ είχε καταγωγή ο μεγάλος Φιλικός Παν. Αναγνωστόπουλος.
Η Ανδρίτσαινα αποτελεί τη βάση για αποδράσεις σε πανέμορφους τόπους της ευρύτερης περιοχής όπως στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου, στην κοιλάδα της Νέδας, στην Καρύταινα, στον Αλφειό και στον Λούσιο.
      
       Πληροφορίες
 •  Δήμος Ανδρίτσαινας:2626022236, 2626022592

 •  Κέντρο Υγείας: 2626022222, 2626022221

 •  Ναός Επικούριου Απόλλωνα: 2626022408

 •  Λαογραφικό Μουσείο: 2626022430

 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται 240χλμ από Αθήνα, μέσω Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Καρύταινας. Ο Πύργος απέχει 64χλμ από την Ανδρίτσαινα και η Αρχαία Ολυμπία 60χλμ

 
      
       Σχετικά άρθρα
Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην Ανδρίτσαινα: Αχ αυτοί οι Αρχαίοι Ελληνες!
Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στην Ανδρίτσαινα: Αχ αυτοί οι Αρχαίοι Ελληνες!

 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by