προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        05 Ιουνίου 2020
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΓΥΘΕΙΟ
έκταση: 
πληθυσμός:  7542
           Παρουσίαση
Το Γύθειο είναι μια πόλη αρχοντική χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Ακούμαρος στο μυχό του Λακωνικού κόλπου. Πλήθος πολύχρωμων νεοκλασικών κτιρίων κατά μήκος της παραλίας προσδίδουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πόλη.
Κατά μήκος της ακτογραμμής του Δήμου θα βρείτε πολλές και όμορφες παραλίες. Η γνωστότερες από αυτές και δίπλα στην πόλη είναι η Σελινίτσα και το Μαυροβούνι με θαυμάσια αμμουδιά, που αποτελεί επίσης τόπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.
Απέναντι από το Γύθειο βρίσκεται η νησίδα Κρανάη με τον Πύργο του Τζανετάκη και το Φάρο του Γυθείου με τον επιβλητικό πύργο. Στα χωριά του Γυθείου απαντώνται πυργόσπιτα, οχυρωματικές κατοικίες και άλλα σημαντικά κτίσματα μανιάτικης αρχιτεκτονικής.
Στην Καρυούπολη θα δείτε τα κτίρια των Φωκά-Καβαλλιεράκη και το κάστρο και στα Κονάκια τη Μονή Αγίου Γεωργίου και τους Πύργους γνωστών οικογενειών του χωριού. Το Σιδηρόκαστρο είναι παραδοσιακός οικισμός γνωστός από μάχη Μανιατών και του Ιμπραήμ.
      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by