προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        21 Απριλίου 2021
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
έκταση: 
πληθυσμός:  3950
           Παρουσίαση
Σκηνικό που ελάχιστα έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν διατηρεί η Μονεμβασία. Η καστροπολιτεία στις ανατολικές ακτές της Λακωνίας διατηρεί ακόμα την αίγλη αιώνων ιστορίας και απομεινάρια της βυζαντινής, μεσαιωνικής και ενετικής κυριαρχίας.
Η Μονεμβασία είναι ένας τεράστιος βράχος ύψους 300μ. με μια μοναδική έμβαση από την απέναντι στεριά. Πάντοτε αποτελούσε στόχο κατακτητών και πειρατών, πολιορκήθηκε πολλές φορές, κατακτήθηκε αλλά γνώρισε και μεγάλη πνευματική άνθηση.
Περνώντας την κεντρική πύλη του κάστρου θα αντικρύσετε έναν κόσμο αλλιώτικο. Στο κεντρικό στενό καλντερίμι θα συναντήσετε εμπορικά καταστήματα, πετρόκτιστα αρχοντικά, κολλημένα λόγω της στενότητας του χώρου και πάνω από 40 εκκλησίες, καμάρες κ.α.
      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by