προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        28 Φεβρουαρίου 2021
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 •  Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος, ένα χωριό που σχεδόν πριν λίγα χρόνια είχε νεκρώσει και όμως τώρα αποτελεί τον πιο in χειμερινό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Τα παλιά καλύβια μετατράπηκαν σε πολυτελείς ξενώνες που σφύζουν από ζωή

 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
έδρα δήμου :  ΑΡΝΙΣΣΑ
έκταση: 
πληθυσμός:  4073
           Παρουσίαση
Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και του Νομού Πέλλας, ο Δήμος Βεγορίτιδας αποτελεί πλέον τον πιο αναδεδειγμένο προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Αιτία για αυτή την εξέλιξη το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Καϊμακτσαλάν (Βόρας) και ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος.
Πρωτεύουσα του Δήμου είναι η Άρνισσα, μια συμπαθητική κωμόπολη στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας. Η λίμνη εντυπωσιάζει με το μέγεθος της δημιουργώντας ενδιαφέρουσες αντιθέσεις στο τοπίο όντας δίπλα στο ορεινό όγκο του Καϊμακτσαλάν.
Η περιοχή παράγει πολλά μήλα και ροδάκινα. Όλες οι πεδινές περιοχές είναι κατάφυτες από τα συγκεκριμένα δέντρα. Οι εικόνες του μαζέματος της σοδειάς το φθινόπωρο στους πολλούς είναι άγνωστες και με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Τα χωριά που απαρτίζουν το Δήμο Βεγορίτιδας, είναι τα Ξανθόγεια, ο Νέος και Παλιός Άγιος Αθανάσιος, η Παναγίτσα, η Ζέρβη και η Δροσιά. Η Ξανθόγεια και η Ζέρβη βρίσκονται στα ριζά του Καϊμακτσαλάν με αρκετά παραδοσιακά στοιχεία.
      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 •  Ο Δήμος Βεγορίτιδας απέχει περίπου 30χλμ από την Έδεσσα, 120χλμ από Θεσ/νίκη και 500χλμ από Αθήνα

 •  Η πρόσβαση είναι εύκολη, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ειδικά προς Παλιό Άγιο Αθανάσιο και Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

 
      
       Σχετικά άρθρα
Παλιός Aγιος Αθανάσιος - Καϊμακτσαλάν:  Eνα χωριό που έγινε πολύ μεγάλο!
Παλιός Aγιος Αθανάσιος - Καϊμακτσαλάν: Eνα χωριό που έγινε πολύ μεγάλο!

Στο Καϊμακτσαλάν όλα ομορφαίνουν!
Στο Καϊμακτσαλάν όλα ομορφαίνουν!

 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by