προσθήκη στα αγαπημένα  | εκτύπωση σελίδας  | πρότεινε την σελίδα |  english version     

        21 Απριλίου 2021
      
       Διαμονή
 
      
       Αξιοθέατα
 •  Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, βρίσκεται σε απόσταση 8χλμ από το Ελατοχώρι. Αν και μικρό ακόμα αποτελεί πόλο έλξης ενώ η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ξεκινά από τα 1400μ.

 •  Στη Ρητίνη η Μονή Αγίου Γεωργίου έχει χτιστεί πριν τον 15ο αιώνα, γνώρισε μεγάλη ακμή και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Μακεδονικό Αγώνα.

 •  Τα Πιέρια Όρη λόγω του ομαλού ανάγλυφου σας δίνουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσετε μέσα από σηματοδοτημένα μονοπάτια για τα οποία θα σας ενημερώσουν οι ντόπιοι ή οι ξενοδόχοι όπου θα διαμείνετε

 
      
       Πολιτισμός
 
      
       Δράσεις-προτάσεις
 
           ΔΗΜΟΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
έδρα δήμου :  ΡΗΤΙΝΗ
έκταση: 
πληθυσμός:  2653
           Παρουσίαση
Τρεις οικισμοί συγκροτούν το Δήμο Πιερίων ο οποίος στο σύνολο του σχεδόν εκτείνεται στα Πιέρια Όρη σε μεγάλα υψόμετρα. Η Ρητίνη είναι η έδρα, ενώ τα άλλα δύο χωριά είναι το Ελατοχώρι και η Βρία. Χαρακτηριστικό των χωριών αυτών είναι η απέραντη θέα.
Τα Πιέρια είναι πανέμορφο βουνό εξαιτίας της πλούσιας και πυκνής βλάστησης που καλύπτει τις πλαγιές του. Αν και έχει μεγάλο υψόμετρο (2190μ. κορυφή Φλάμπουρο) χαρακτηρίζεται από ομαλό ανάγλυφο που το καθιστά εύκολα προσβάσιμο.
Η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή ήρθε με τη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρο πάνω από το Ελατοχώρι. Το παλιό Ελατοχώρι, ο αρχικά εγκαταλελειμμένος οικισμός, έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο εξελιγμένα χειμερινά θέρετρα στη Μακεδονία.
Σημαντικό πλεονέκτημα των τριών χωριών του Δήμου Πιερίων είναι η εγγύτητα και στις ακτές της Πιερίας. Ένα τόσο ορεινό τοπίο καθίσταται προορισμός 4ων εποχών. Στο Παλιό και στο Νέο Ελατοχώρι σας περιμένουν πανέμορφοι ξενώνες για αξέχαστες αποδράσεις
      
       Πληροφορίες
 
      
       Πώς θα έρθετε
 
      
       Σχετικά άρθρα
 
 

Μοιραστείτε

Προσθήκη στο facebook Προσθήκη στο bobit Προσθήκη στο delicious Προσθήκη στο digg Προσθήκη στο twitter Bookmark and Share

©2009 Διακοπόραμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του diakoporama.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 site created & hosted by